29. apr 2022 - 01. maj 2022

Mindeudstilling for Palle Elmerot Dausell


Palle Elmerot Dausell døde sidste år, kort før han skulle have deltaget i gruppeudstillingen “Ved Havet” på The Garden Studio.


D. 29 april kl. 17 er der fernisering
på en mindeudstilling på The Garden Studio med værker af Palle.
Udstillingen er desuden åben lørdag d. 30. april kl. 14-17 og søndag d. 1. maj kl. 11-14.

Det er værker fra hele hans liv.

Palle var i sit aktive arbejdsliv en dedikeret og karismatisk leder af børnehaver i Thy, Horsens, Fjellerup og Ørum, og de sidste år var han afdelingsleder i Norddjurs kommune.

Værkerne er skabt sideløbende med hans karriere som pædagog og leder, og viser hans store kunstneriske mod og begavelse.


Hans kunstneriske bevidsthed prægede også hans arbejde som leder, og han gav børns kreativitet stor vægt og et særligt rum, de steder han virkede.


Mindeudstillingen viser eksempel på både billeder, skulpturer og keramiske værker.


Palle havde netop færdiggjort et charmerende værksted i sit hjem i Høbjerg, og var gået  i gang med at eksperimentere med rakubrænding og skulptur, da han blev overhalet inden om af skæbnen, og efter nogle års kamp døde af knoglemarvskræft.

Både han selv og vi andre blev snydt for de værker, han ikke nåede at lave, men sammen kan vi glæde os en sidste gang over det han efterlod.


Udstillingen åbnes af Rebecca Ryan Thomsen, improvisation på flygel og ord ved Ulla Lundsgart, og efter ferniseringen er der café og saxofon duet af Niels Vincentz og Uffe Marcussen.