10. jul 2021 - 29. aug 2021

Ved havet


Udstillingen og cafeen er åben fredage og lørdage kl. 14-17 frem til 29. august

Så vågner dragen på The Garden Studio i Lyngby v. Trustrup, når havelågen d. 10 juli slås op for børn og voksne, og årets sommerudstilling “Ved Havet” ferniseres!

Der er i år ikke mindre end 10 kunstnere på programmet!

Haven og caféen åbner kl .14 og man kan lige nå at købe kaffe og kage, inden der er mulighed for at overvære skabelsen af et kunstværk!

Det er den århusianske grafitti maler Niels Bach, der maler på et 10m langt lærred, opspændt imellem havens træer; en urban kunstform er flyttet på landet!

Niels Bach er en vild maler, men samtidigt skaber hans smukke graffiti mindelser om gamle japanske tuschtegninger.

 

Kl. 15 åbnes udstillingen officielt.

Her præsenteres et andet live-maleri.

Dette års udstilling er nemlig afslutningen på  Karina Asta Jensens projekt “Live-maleri ved Norddjurslands kyster”.

På forskellige lokationer har badegæster og lokale borgere i gennem mere end et år fulgt Karina male havet og de vidt forskellige strandenge langs Norddjurslands kyster.

Mange tusinde har fulgt hende på Facebook, og mødt hende ude på stranden, hvor malerierne langsomt har taget form. Lokale borgere har fortalt hende gamle historier fra de forskellige egne. Således er projektet på mere end een måde blevet en dokumentation af en af Danmarks allersmukkeste kyststrækninger!

 

Udover Karinas udstilling i galleriet på The Garden studio præsenterer haven i år 3 klassiske billedhuggere.

Den første er Misja Kristoffer Rasmussen, som bor i Pietrasanta i Italien, men har sendt en smuk lille dreng i bronze den lange vej op til Danmark.

Fra Sabroe kommer en anden billedhugger, nemlig Jens Rømer, som sammen med Karina Asta Jensen pt. også deltager i DUCK i Viborg, hvor en gruppe kunstnere udstiller kunstværker på søerne i og omkring Viborg.

Den sidste billedhugger er Jens Erik Kjeldsen, som man måske kan huske fra TV, hvor man kunne følge hans farefulde sejlads jorden rundt i selskab med sin grønlandske kone Dorthe og Erik Peitersen. Jens udstiller granitskulpturer.

 

To lokale kunstnere, hvis kunstværker begge rummer både stor humor og stor medmenneskelighed, udstiller deres helt igennem originale værker i haven. Den unge keramiker Philip Hedegaard, som er i residence på The Garden Studio, skaber krukker med et menneskeligt udtryk.

Anette Krag, som oprindeligt er designer og tekstilkunstner, syer dukker i menneskestørrelse. Dukkerne rejser rundt i landet og besøger plejehjem og andre steder, der har brug for en ven, men en af dem har slået sig ned i The Garden Studio denne sommer!

 

Ulla Lundsgart, som bor på The Garden Studio og driver stedet, er kendt for sine blomstermalerier, men til denne udstilling viser hun nye arbejder med mennesker som motiv!

 

Desuden rummer udstillingen en mindeudstilling af Palle Dausell, som desværre døde først i juni.

Palle Dausell satte som børnehaveleder i Fjellerup og Ørum et stærkt præg på de institutioner han var med til at forme. Men Palle var også en dygtig kunstner, og udstillingen viser eksempler på hans Raku keramik og grafik.

 

Ferniseringen afsluttes med en koncert. Det er den lokale pianist og komponist Niels Ulbrandt, der uropfører sit værk “Havknude”.

Det er smuk og melodisk musik i en syntese af jazz og klassisk.

 

Der skal købes billet til denne event på på The Garden Studio, men børn og unge har gratis entre, og for børnene er der legemuligheder hele dagen,

ligesom haven som altid tilbyder fred og poesi, til dem der kommer på besøg og slår sig ned mellem træer, skulpturer og blomster, og nyder en kop kaffe eller et køligt glas hvidvin.

 

Vel mødt til fernisering og koncert!